حباب گیر بنزین خودرو یکی از مهمترین قطعات مرتبط به سوخت رسانی خودرو می باشد.سیستم سوخت رسانی وسیله نقلیه اجزای بسیار متفاوت و مجزایی دارد برای اینکه بنزین از باک به صورت یکنواخت و بدون مشکل به سیلندرهای خودرو برود یه سری از قطعات مختلف با یکدیگر همکاری میکنند.
تا این روند انجام شود یکی از این قطعات حباب گیر بنزین خودرو میباشد که نقش کلیدی در انتقال روان بنزین و عملکرد درست در سیستم خودرو دارد اما اگر این سیستم مشکلی مواجه شود عملکرد خودرو دارای نواقصی میشود.
حباب گیر بنزین خودروچیست؟
زمانی که برای خودرو سوختگیری انجام میدهید و بنزین میزنید همراه با سوخت هوا وارد باک خودرو میشود این هوای اضافی با بخار بنزین در باک وجود دارد و فرایند انتقال بنزین به موتور ختلالاتی به وجود میآید که این قطعه حباب گیر بنزین عملکرد موتور خودرو و اختلالاتی که برای آن پیش آمده را خنثی میکند.
این حبابگیر از جنس پلاستیک است و گاهاً خراب میشود این قطعه برای جلوگیری از پاشش سوخت و اختلال در آن ایجاد شده است تا هوا و بخار اضافی که وارد؛باک بنزین شده است خارج کند این قطعه بسیار کاربردی ست اگر به مشکل بخورد و خراب شود خود رو و موتور آن دچار مشکلاتی میشود.
این قطعه در پشت خودرو درون صندوق عقب قرار دارد بر روی لولههای این قطعه پلاستیکی وجود دارد تا هوا و بخار اضافی که با بنزین زدن وارد باک شده به بیرون هدایت کند و در صورتی که این قطعه معیوب باشد هوا از داخل باک بنزین خارج نمیشود بوی بنزین در کابین پخش میشود.
وظیفه حباب گیر بنزین خودرو
حباب گیر بنزین وظیفه مهمی دارد زیرا اگر کارایی لازم را انجام ندهد مشکلاتی برای خودرو و سیستم احتراق آن به وجود میآید بنابراین این حبابگیر وظیفه دارد که هوای اضافی که همراه بنزین زدن وارد باک شده را خنثی کند و عملکرد مناسبی ایجاد کند.
تا عملکرد احتراق به خوبی انجام شود زمانی که این قطعه عمرش به پایان میرسد و دچار مشکلاتی همچون معیوب بودن میشود مشکلات اساسی برای خودرو به وجود میآید که باعث ایجاد مشکلاتی بزرگ در خودرو میشود این قطعه بسیار ساده است اما کاربردی میباشد.
نحوه کارکرد حباب گیر بنزین خودرو
این وسیله سل لوله نازک دارد و به باک خودرو وصل شده است که هر کدام از این لولهها در صورت وجود هوا حبابگیری میکنند و هوا را از داخل باک بنزین به بیرون هدایت میکند ن قطعه مانند دودکش میباشد و بخار هوا و اضافات هوای وارد شده را به راحتی از باک خارج میکند.
تا عملکرد بهتری سیستم خودرو داشته باشد اما اگر هوای اضافی یا بخار در باک باقی بماند و این حبابگیر کارایی لازم را انجام ندهد جریان انتقال بنزین به داخل سیلندر به صورت راحت و روان نمیباشد و فرایند احتراق مختل میشود و گاهاً موتور به صورت نامنظم کار میکند.
اجزای تشکیل دهنده حباب گیر بنزین خودرو
این قطعه شامل اجزای مختلف و پیچیدهای میباشد که ساختار آنها کمی ساده است و دارای اجزای مختلفی است که نام میبریم.
اریفیس شلنگها ی برای خروج از هوا از باک
سوپاپ
شلنگ سوپاپ
شلنگهای متصل به سه راهی سوپاپ و کنیستر
لوله فلزی سه راهی خروج بخار و هوا
لوله فلزی مخزن
مخزن جداسازی مایع
عملکرد حباب گیر بنزین
اشتعال در محفظه احتراق نیازمند ترکیبات مساوی و درستی از سوخت و هوا است بنابراین اگر این ترکیبات بر هم بریزد احتراق به درستی انجام نخواهد شد زمانی که عملکرد سوخت رسانی برای خودرو انجام میشود همراه با سوخت بخار بنزین و هوا نیز وارد باک میشود.
و اگر قطعه حباب گیر بنزین نباشد عملکرد و احتراق خودرو به مشکل میخورد این سیستم باعث میشود که هوای اضافی از داخل باک خارج شود و بتوان راحتتر عملکرد احتراق انجام گردد پس در سیستم خودرو نقش بسیار منحصر به فردی دارد و اگر با گذشت زمان دچار مشکلات آسیب و پوسیدگی شود نیازمند تعویض است و باید آن را سریعاً تعویض کرد.
علائم خرابی حبابگیر بنزین خودرو
بعضی از حبابگیریهای خودرو عمر محدودی دارند و سریع دچار خرابی و پوسیدگیهایی میشوند که بخشهای مختلف آن مخصوصاً شلنگها بیشتر فرسوده میشوند و زودتر از بین میروند بعد از مدت زمانی دچار شکافها و نشتیهایی میشوند که در صورت بروز این اتفاق باید سریعاً آن را تعویض کنید.
زیرا اگر این قطعه خراب باشد و نتوان تعویض کرد بوی نامطبوع بنزین در کابین راه پیدا میکند بنابراین یکی از نشانههایی که خرابی حبابگیر بنزین خودرو را اطلاع میدهد نشت بوی بنزین میباشد برای کنترل نشتی باید شلنگها را مداوم چک کرد در آب فرو برد اگر نشتی دارد آن را برطرف کرد و اگر نیاز به تعویض است آن را تعویض کنید.
گاهی اوقات مشکل از شلنگهاست زیرا شلنگها زودتر از نواحی دیگر دچار پوسیدگی میشود و باید سریعاً آن را بررسی کرد به صورت ظاهری باید نگاه کرد اگر پوسیدگی در آن نباشد باید شلنگ را جدا کنید سپس با ریختن آب در درون آن رابررسی کنید.
که سوراخ و روزنهای در آن نباشد زمانی که وجود سوراخهای بسیار در آرمان مشاهده شد باید شلنگ حباب گیر تعویض شود در برخی از موارد نیاز نیست که کلاً قطع عوض شود فقط قسمتی که دچار پوستگی و مشکل است باید تعویض گردد.البته این قطعه نیز مانند سایر قطعات در صورت لزوم و خرابی بیش از حد می بایست به صورت کامل تعویض گردد.
پوسیدگی شلنگ های حباب گیر بنزین خودرو
شما می توانید برای دانستن این که ممکن است شلنگ های حباب گیر بنزین خودرو دچار پوسیدگی شده باشدتمام شلنگ را بررسی نموده و آن را از نظر سلامت و پوسیدگی بررسی نمایید در صورتی که شلنگ خودرو دچار پوسیدگی شده بود اقدام به تعویض شلنگ نماییدو یا در صدد رفع مشکلات آن نمایید این قطعه از نظر قیمت متغیر بوده اما یکی از قطعات ارزان قیمت در خودرو می باشد.
که با رسیدگی به موقع ان شما می توانید آسیب های وارده به خودرو و سایر قطعات را تا حد زیادی کاهش دهید.به خصوص در زمان هایی که پس از بنزین زدن و حرکت خودرو بعد از تایمی همچنان بوی بنزین درون خودرو پیجیده است شما باید به پوسیدگی حبابگیر بنزین پی برده و اقدام به رفع آن نمایید.
نحوه تعویض
اگر مطمئن شدید که قطعه حبابگیر بنزین خودرو دچار مشکل و آسیب است باید تعویض شود که طی چند مرحله باید آن را انجام دهید
شما میتوانید در مرحله ابتدایی و اول قسمت عقب خودرو را با کمک جک بالا برده و سپس باید باز کردن بستهای شلنگ را شروع کنید و آن را کاملاً جداسازی کنید بعد از این کار نوبت به حباب گیر میرسد که باید به طور کامل از محفظه خود و محل نصب آن جداسازی انجام شود.
سپس در مرحله بعدی میتوانید شلنگ نو را جایگزین شلنگ کهنه و پوسیده کنید آن را همانطور که باز کردید ببندید بستها را محکم کنید. در پایان لازم است که تمامی موارد از مرحله اول تا آخر چک شود و با دقت بررسی گردد زیرا اگر بستها و شلنگ جای مناسب نباشند ممکن است که مشکلاتی در سیستم حبابگیری بنزین پیش بیاید.
بنابراین با دقت فراوان آن را بررسی کنید نیازی نیست که حتماً آن را به پیش تعمیرکار برده اگر از کارهای تعمیراتی خودرو سر در میآوری کار بسیار آسان و راحتی است و میتوانید خودتان با دقت و وسواس آن را ببندید و قطعه مورد مشکل را عوض کنید تا دیگر بوی نامطبوع در داخل اتاقک خودرو حس نشود.
جمع بندی
حباب گیر بنزین خودرو یک قطعه بسیار مهم اما ساده است که در سیستم سوخت رسانی خودرو وجود دارد اما اگر این قطعه دچار مشکلاتی شود اختلالاتی در خودرو به وجود میآید برای اینکه انفجارهای منظم در سیلندرها داشته باشیم نیازمند مخلوط هوا و سوخت میباشیم پس هر عاملی که باعث میشود که این حبابگیر دچار مشکلات یا تغییراتی شود.
نقصی در آن به وجود بیاید باید سریعاً تعویض شود حباب گیر بنزین عمر معینی دارد بعد از مدتی خراب میشود قسمتهای اصلی آن شلنگ آن است که ممکن است در اثر پوسیدگی از بین برود و نشتی داشته باشد بنابراین یکی از نشانههایی که خرابی این قطعه را گزارش میدهد بوی نامطبوع در داخل کابین است که خرابی آن را هشدار میدهد.
این قطعه اجزای مختلفی دارد اما هزینه زیادی ندارد و اگر در کارهای تعمیراتی وارد باشید میتوانید آن را خودتان تعمیر کنید و تعویض کنید بنابراین اگر نشانههایی همچون خرابی این قطعه را دیدید سریعاً اقدام کنید زیرا هزینه بالایی ندارد این قطعه و به راحتی میتوان پیدا کرد در این مقاله از حبابگیر بنزین نحوه عملکرد اجزای آن خرابی و عللهای آن نحوه تعمیر و تعویض آن گفته شد و امیدواریم که از این مقاله استفاده کنید و برایتان مفید واقع باشد.